Airborne Herdenking 2015

Airborne Herdenking 2015

‘Kan je 18 september?’  ‘Hoezo?’  ‘Dan bij deze, wij gaan spelen met de band tijdens de herdenking.’

Ongeveer zo ging het bij een achttal oud-leden van de band. We werden ‘gevraagd’ om mee te spelen en we hadden er allemaal erg veel zin in. Natuurlijk wilden we een keer meespelen en zeker bij een optreden als deze: de Airborne Herdenking in de Berenkuil.

Op woensdag 15 september zaten we dan met leden en oud-leden te repeteren. Als je er dan weer tussen zit en je kijkt rechts met 5 baritons, 3 bassen en 4 trombones op een rij en links van mij met 12 trompettisten en dit alles compleet makend met de saxofonisten, fluitisten en slagwerkers…tja… Toch wel weer kippenvel. Laat vrijdag maar komen.

Opvallend aan de vrijdag: alle oud-bandleden waren ruim op tijd aanwezig. Uniformen lagen keurig klaar en bandjacks toch maar aandoen. Hoed past nog, handschoenen aan en gaan… Op naar de Berenkuil, nu weer eens als bandlid.

airborne herdenking september 2015

We stapten net de Berenkuil binnen of het begon te druppelen. Als het daarbij blijft, niets aan de hand, we waren immers weer de ‘verkenners van de Arnhem Band’. Bij de plechtigheid, voorafgaand aan het signaal Last Post, werd er keurig gespeeld, ondanks de regen die nu met ‘bakken uit de hemel’ kwam. Gelukkig hadden wij de verkennershoed op, waardoor we enige beschutting hadden voor het gezicht. Dit in tegenstelling van de dirigent, Maarten Pijnenborg die voor deze gelegenheid zijn smoking had aangetrokken en doorweekt was.

Na de plechtigheid in de Berenkuil werd aan het aanwezige publiek gevraagd om langs de kant van de weg te staan, zodat de band en daarachter de veteranen naar de rijnkade konden ‘marcheren’. In een rustig tempo, zodat de veteranen het ook konden volgen, verlieten we de Berenkuil richting Rijnkade om hier de veteranen ‘af te leveren’. Toch ook weer een momentje om figuurlijk bij stil te staan. Wat is het een genot om in zo’n club te mogen spelen. Erg leuk om weer eens mee te spelen!

Namens de oud-leden wil ik de staf hartelijk danken voor de lekkere biertjes en de leuke bedankkaarten die we hebben gekregen.

Frank Rouwen

Geen reactie's

Geef een reactie