Arnhem Band kleurt mee met Giro D’italia Arnhem

GiroArnhemband

Arnhem Band kleurt mee met Giro D’italia Arnhem

Van vrijdag 6 mei tot zondag 8 mei trekt Giro Arnhem Bandeen van de grootste wielerkoersen door Gelderland. Ook Arnhem mag op de route niet ontbreken. Heel Gelderland is in de ban van de Giro en alles zal roze kleuren. Op zondag 8 mei zal de tocht op enkele meters na de bandkelder passeren en is de finish op loop afstand bij het welbekende Musispark. Natuurlijk kan de Arnhem Band bij zo’n groot festiviteit die zo dichtbij komt niet ontbreken. Op zondag 8 mei verzorgen wij diverse optredens en zullen wij onze stad een beetje extra roze doen kleuren.

In plaats van de gebruikelijke zondagsrepetitie op de tweede zondag van de maand zal de band een ander programma hebben. We verzamelen traditiegetrouw in de bandkelder waar de leden door de verwachte drukte, hoe toepasselijk ook, waarschijnlijk op de fiets zullen komen. Voor dat we ons weer in ons uniform(met roze tintje) hijsen zullen we de tijd nemen om de muziek voor die dag door te nemen, in het bijzonder geven we aandacht aan de Giro Gelderland Mars die speciaal voor dit evenement geschreven is. Daarna is het is het tijd om het uniform aan te trekken en is het showtime!

Allereerst zal de band in een streetparade door het centrum van Arnhem gaan  in samenwerking met studenten van het Rijn-IJssel die op roze fietsen de giro zullen promoten. Al marcherend zal de band de streetparade muzikaal ondersteunen.
Daarna zullen we ons langs de route opstellen om een concert te geven voor publiek en een ode te brengen aan de wielrenners die ons zullen passeren.

Tot 8 mei!

1 Reactie
 • Jac Boelhouwer
  Geplaatst op 16:22h, 23 mei Beantwoorden

  Bij het opruimen van mijn kamer kwam het boekwerkje “dit is de Arnhem Band weer voor de dag. Als bandlid in de tijd van H. Jansen, Wim Boshouwers, etc. Foto’s van het bezoek in de paleistuin in Soestdijk etc. geven weer de herinneringen van een prachtige tijd waarop de huidige jeugd jaloers kan zijn. Repetities onder de Schelmse brug o. l…v. Sergeant majoor Reinders staan mij nog duidelijk voor de ogen. Ook de diverse verkleed partijen, waarbij diverse moeders waren betrokken waren een feest.

  Ik wilde dat toch even kwijt.

  Succes,

  Jac boelhouwer

Geef een reactie