Arnhem Band on Tour 2016, Berlijn

Arnhem Band on Tour 2016, Berlijn

De Arnhem Band bestaat dit jaar 70 jaar! Ter ere van ons jubileum gingen wij op reis naar Berlijn! Hieronder leest u dagelijks een update van onze reis.

Dag 1: Op naar Berlijn
Om 7 uur verzamelden we bij de bandkelder om ons daar klaar te maken voor vertrek naar Berlijn. Voor vertrek ontvingen we een Arnhem Band goodiebag, vol met Arnhem Band On-tour merchandise.

Stipt 8 uur vertrokken we met de nodige gezelligheid om de komende uren zittend door te brengen in de bus.  Tijdens de reis hebben we een aantal keer gepauzeerd en lekker gegeten bij de McDonald’s.

Toen we eenmaal aankwamen werden we verwelkomd door de begeleiding die al een dag eerder was gegaan. Peter, Jos en Ronald hadden de locatie al voor ons verkend. De nodige boodschappen waren door hun al ingeslagen. Dit resulteerde in een heerlijke Indische maaltijd. Ook konden we eindelijk ons welverdiende biertje nuttigen! Wie weet wat de avond ons nog brengt…..

Tot morgen!
Geschreven door bandlid Bas

Arnhem Band On Tour dag 1

Arnhem Band On Tour dag 1: tijd voor McDonald’s

Dag 2: Duitsebroodjes, gids Arnold en een Duits maal
Gute abend liebe freunden,

Het grootste gedeelte van dag 2 van de jubileumreis zit er inmiddels op. We begonnen vandaag de dag met een muzikale wekker, de slagwerkers vonden het een goed plan om ons te wekken met prachtig getrom, maar daar dacht het gros van de bandleden anders over. Gelukkig lagen er heerlijke verse Duitse broodjes op ons te wachten, vers van de bakker.

Rond 11 uur vertrok te bus richting het hart van Berlijn om gids Arnold op te halen bij de zoo. Arnold heeft ons de hele middag verteld over alle, maar dan ook echt alle, bezienswaardigheden in Berlijn. De oplettende leden weten nu alles over de verschillende ambassades, de Russische straten en de verschillende oude gebouwen en pleinen. Ook heeft Arnold ons bijvoorbeeld verteld dat de televisietoren in Oost-Berlijn bijna 370 meter hoog is, voor iedere dag van het jaar 1 meter. Deze toren was destijds het pronkstuk van Oost-Berlijn. De toren hebben we in de loop van de middag meerdere malen gezien. Ook vertelde Arnold ons dat alle (stand)beelden van Hitler, Stalin en Lenin verwijderd zijn van de openbare gebouwen. Arnold kon alle vragen beantwoorden, en heeft ons met zijn humor een leuke en leerzame middag bezorgd.

Na een 4 uur durende tocht werden de leden vrijgelaten, en kregen we 2 uur de tijd om Berlijn te ontdekken. We hebben alvast de straten rondom de locatie van het optreden van morgen kunnen verkennen en verschillende leden hebben hun souvenirs ook al in the pocket.

Onze buschauffeuse Karin heeft ervoor gezorgd dat wij in een typische Duits restaurant een typisch Duitse maaltijd konden eten. We konden zelf kiezen wat we wilden eten en hebben genoten van onder andere Wienerschnitzel en pommes frites.

Inmiddels zijn we na een lange dag weer terug in Haus Holon en zullen we de avond afsluiten met een film en spelletjes.

Morgen horen jullie meer over het optreden, Auf Wiedersehen!
Geschreven door bandlid Anne en Siep

Berlijn

Dag 3:  Lopen onder de geschiedenis
Vandaag hebben we een aantal optredens neergezet in Berlijn!
Na het lekkere ontbijtje trokken we ons uniform aan en laden we de bus in. Op weg naar de eerste locatie: Pariser Platz, Berlin De Brandenburger tor!
En zo is het gekomen dat we als Nederlandse marchingband onder De Brandenburger Tor marcheerde. Alle mensen draaiden hun camera onze kant op! Terwijl wij, hoe kan het ook anders, mars Arnhem speelde. Na dit kippenvel momentje stapten we de tevreden de bus in, op naar de volgende locatie.

We kwamen aan in een groot park. Hier hadden we afgesproken met de plaatselijke Scouting om een aantal nummers te spelen. Ook maakten we een rondje door het park. Veel mensen keken blij verrast toen wij langs marcheerden. Na afloop kwam er een Duitse mevrouw naar ons toe. Ze vond dat we mooi gespeeld hadden en vroeg of nog ergens op moesten treden. Jazeker! De Gedächtniskirche!
Met instrument en al de bus in op naar de Gedächtniskirche! Maar om het niet te “verleren” bleven we muziek maken. Instrumentjes op schoot en spelen maar!

De Gedächtniskirche ligt midden in het centrum van Berlijn. We mochten daar spelen tijdens 2 diensten. De hele kerk zat vol met nieuwsgierige voorbijgangers. Het was erg mooi om hier te spelen.
Na een succesvolle dag marcheerden we terug naar de bus. Hier speelden we ons laatste nummer: Een toegift voor de Buschauffeuse. Anders zou de bus het niet meer doen 😉

Deze dag hebben we afgesloten in een heerlijk restaurant. Van de Brandburger Tor via een park naar de Gedächtniskirche. Het was wederom een optreden om als Arnhem Band nooit te vergeten!
Geschreven door bandlid Bas

Arnhem Arnheim band Berlijn

Brandenburger Tor

Dag 4:  Zwemmen in het grootste binnenzwembad van Europa
Donderdag vertrokken we met z’n alle richting Tropical Islands, het grootste overdekte zwembad van Europa. Al voor we binnen waren klonken de eerste kreten “wow” , ” gaaf en “dit wordt ziek” ontbraken niet.

Toen we binnen waren en iedereen zich zo snel mogelijk had klaar gemaakt om te gaan zwemmen liepen we met z’n alle naar het ‘verzamelpunt’, want elkaar kwijt raken ging daar gemakkelijk.

Natuurlijk moesten daarna (traditiegetrouw) alle glijbanen uitgetest worden, wat we ook deden met z’n allen! Daarna splitsten we allemaal op en gingen we onze eigen gang.

Wachtende op de glijbanen, bubbelend in het bubbelbad en genietend van de zon was de tijd weer zo voorbij. Nadat we ons weer omgekleed hadden moesten we toch echt het park verlaten en gingen we weer richting Haus Holon.

Kortom een geweldige dag!

Geschreven door bandlid Lynn

Reizen

Dag 5: Waterkwallenbal
Sportdag in met 30 graden? In plaats van de traditionele sportdag zijn we vandaag naar het meer gegaan dat 20 minuten lopen was.
Hier hebben wij ons vermaakt met zonnebaden, water-glijbanen en veel beach volleybal.

Sportdag of niet, er moest en zou gekwallenbald worden. Water+kwallebal+warm weer= water kwallenbal.  Met bloed, zweet en tranen hebben 2 groepen tegen elkaar gestreden. De uitslag, die doet er niet toe. Aan het eind van de middag gingen we weer richting huis. Om ons op te maken voor de allerlaatste avond in Haus Holon

In de avond was het tijd voor de bonte avond. Elk team deed een geweldige act met humor, zangtalenten of een rapbattle! Bas zorgde voor een spetterende afsluiting van de avond door een monoloog te vertellen over zijn week met de Band.

Geschreven door bandlid Joris

gymnastiek

Wakker worden met ochtend-gymnastiek

 

Dag 6: Helaas weer op naar Arnhem
We begonnen de dag natuurlijk weer met het luide ochtend ritueel van Jasper en Bart, een enorme box waar een enorm groot lawaai uitkwam waar geen bandlid zijn ogen door dicht kon houden.

Na het ontbijt begonnen wij met de gehele band het huis op te ruimen; de taken werden verdeeld en zo werd de keuken, de eetzaal, de slaapkamers, het buitenveld, de recreatiezaal en de badkamers + wc’s in iets meer dan een uur opgeruimd. Dit ging zo snel dat we ruim een halfuur eerder met de bus uit Duitsland vertrokken naar Arnhem.

De terugreis liep voorspoedig, na een uur of 4 hadden we pas onze eerste tussenstop, zo hielden we de vaart erin; dit was bij een tankstation met een klein restaurantje waar iedereen zijn of haar behoefte kon doen en eventueel iets kon eten en drinken.

Onze tweede stop was bij de Mc Donalds, het kon ook niet anders. En we hebben deze jubileum reis een nieuw werkwoord voor “bij de Mac eten” geleerd door onze fluitist Vera, genaamd: Macdonnallen. Iedereen heeft hier lekker gezond gegeten en zo konden wij allemaal de laatste 2 uur van onze reis met een goed gevulde maag tot een einde brengen.

We kwamen aan in Arnhem, de bus werd uitgeladen en nog niet alles lag op de stoep of er werden alweer mensen in de mooie fontein van de Gemeente Arnhem gegooid. In het speciaal Arne, Jelle en Suzanne. Er werden natuurlijk genoeg anderen in meegesleurd; zo zag je onder andere Joris, Bas, Emma en Anne ook nat weer aan zien komen lopen.
Iedereen zei elkaar gedag en zo was de Jubileum Reis 2016 te Berlijn weer leuk afgesloten en heeft iedereen genoten!
Geschreven door bandlid Siep

Arnhem Band on tour 2016 wit

De Arnhem Band, meer dan muziek alleen! Kom je ook muziek (leren) spelen bij de Arnhem Band? Kom een keertje kijken op een repetitie of meld je aan voor onze opleiding.

2 Reactie's
 • Martin
  Geplaatst op 11:39h, 23 augustus Beantwoorden

  Héél veel muziek, zon, feest en tenslotte
  een onvergetelijke ÀBJR Berlin gewenst!

 • Linda Mayes
  Geplaatst op 17:49h, 24 augustus Beantwoorden

  I watched you performing today in the park around the Lietzensee lake in Berlin. Wonderful, thank you, I enjoyed every moment. and admire you for what you are doing. You are a credit to your city and your country.
  I wish you well, each and every one of you.

Geef een reactie