Arnhem Band verlaat bandkelder

John Frost Arnhem verkenners uniform 2017

Arnhem Band verlaat bandkelder

Arnhem Band verlaat na meer dan 45 jaar de bandkelder!

Het is bijna onvoorstelbaar, maar vanaf a.s. december 2018 zal de Arnhem Band zijn “thuishonk” niet meer op het Sint Walburgisplein, naast de Walburgiskerk in het Arnhems Stadscentrum hebben.

Na méér dan 45 jaar komt er een einde aan de o zo vertrouwde huisvesting van de Arnhem Band, alwaar honderden (oud-)leden ooit zelf een warm huiselijk nest vonden en van waaruit de vele activiteiten van de Arnhem Band plaatsvonden. Tevens de locatie waar de opslag van de Arnhem Band instrumenten & -kleding plaatsvindt, alsmede de materialen van de Stichting Evenementen Arnhem Band en het complete archief. Naast de voorbereidingen van de optredens, vele activiteiten (en dat is meer dan muziek alleen…) en de vergaderingen, was de vertrouwde bandkelder vooral ook hèt thuishonk voor het gezellig samenzijn van de Arnhem Band.  Daarnaast ontwikkelde ook de Stichting Evenementen Arnhem Band vanuit de bandkelder vele activiteiten, zoals o.a. de Sinterklaasactie en het jaarlijkse Koningsdag-evenement op het Walburgisplein . Het vond allemaal in onze vertrouwde “bandkelder” plaats, al vanaf 1972 en van generatie op generatie.

Het moge duidelijk zijn dat de aanstaande verhuizing geen vrije keuze is van de Arnhem Band, maar een gedwongen situatie als gevolg van de recente en gehele verkoop van de Walburgiskerk en aangrenzende bebouwing.

Behalve de vele sentimenten en nostalgische herinneringen die zo’n besluit oproepen, ziet de Arnhem Band zich vooral geplaatst voor een gigantisch huisvestingsprobleem. Natuurlijk werd ten tijde van het te koop staan van de Walburgiskerk al rekening gehouden met een contracteinde voor de Arnhem Band, waardoor diverse noodscenario’s de revue passeerden, maar een permanente oplossing voor een nieuwe huisvesting met vergelijkbare mogelijkheden als de huidige locatie is nog niet gevonden!

Omdat de tijd inmiddels dringt (ook de organisatie van de ontruiming en verhuizing zal de nodige tijd in beslag nemen), doen wij een dringend beroep op eenieder die de Arnhem Band  een warm hart toedraagt: “Denk en help mee naar het zoeken van een nieuwe (en betaalbare!!) locatie voor de Arnhem Band”. Want in 1x verhuizen naar een nieuwe locatie is natuurlijk idealer dan via een opslag of tijdelijke locatie 2x te moeten verhuizen.

De ideale, nieuwe plek biedt  ruimte aan opslag voor alle instrumenten, kleding, archief etc. en is geschikt als uitvalsbasis voor onze activiteiten.

Voor suggesties en/of concrete voorstellen kun je contact opnemen met de Voorzitter van het Bestuur van de Arnhem Band:

Roland Leenaarts:          Roland@arnhemband.nl

Geen reactie's

Geef een reactie