Benoeming erelid, uitreiking AWT en afscheid Paul

Benoeming erelid, uitreiking AWT en afscheid Paul

Als Arnhem Band hebben wij het geluk dat we een grote achterban hebben met een groot Arnhem Band hart. Zonder deze groep kan de Arnhem Band niet bestaan. Tijdens de Club van 100 dag op 28 mei kregen wij de kans deze bijzondere groep in het zonnetje te zetten (wat goed gelukt moet zijn tijdens deze zonovergoten zondag). In het bijzonder hebben we Paul Boekhorst, Robert Philips en Chris van der Burg in het zonnetje gezet.

Robert, Chris en Paul

Als je aan hét gezicht van de Arnhem Band denkt kom je al snel bij Robert Philips uit. Vanaf zijn bandlidmaatschap in 1979 is hij nooit uit beeld geweest bij de Arnhem Band. In zijn bandtijd is Robert staflid, tamboer-maître en hopman geweest. Daarna is hij in de stichting gegaan waar hij jarenlang voorzitter van is geweest. Zijn toewijding aan de Arnhem Band is altijd erg sterk geweest. Robert stopt dan wel als stichtingslid maar zoals hij zelf altijd zegt; “je kan wel uit de Arnhem Band gaan maar de Arnhem Band gaat nooit uit jou”. We zullen Robert de komende tijd gelukkig nog vaak zien. Roberts inzet voor de band is altijd veel verder gegaan dan alleen het besturen. Vanwege de jarenlange en intensieve toewijding van Robert aan de Arnhem Band hebben we hem benoemd tot erelid van de Arnhem Band.

Chris van de Burg is een typisch voorbeeld van iemand die veel werk verzet op de achtergrond. Een persoon die altijd aanwezig is bij Arnhem Band activiteiten maar waarvan jij je er niet altijd bewust van bent wat zijn bijdrage betekent voor de band. Vanaf het moment dat zijn kinderen lid werden in de jaren ’90 is Chris altijd actief geweest voor de Band. Van begeleiding tijdens optredens tot jarenlang secretaris van de stichting, Chris heeft het allemaal gedaan. Nog steeds is hij zeer actief; van chauffeur tijdens de Sinterklaas actie tot bestuurslid van de SEAB. Om deze reden is het Arnhem Band Waarderingsteken (AWT) uitgereikt aan Chris. Het AWT is een waardering die wordt uitgereikt aan personen die voor langere tijd en op meerdere fronten een grote bijdrage hebben geleverd aan de Arnhem Band. Chris slaagt met vlag en wimpel voor deze criteria.

Paul Boekhorst is jaren geleden gestopt als spelend bandlid bij de Arnhem Band maar is nooit helemaal weg geweest. Nadat het bestuur hem ongeveer twee jaar geleden benaderde om de taak van hopman op zich te nemen is hij zich hier volledig voor gaan inzetten. Tijdens zijn tijd als hopman heeft hij ervoor gezorgd dat er weer frisse energie in de Arnhem Band kwam. Daarnaast heeft hij het jonge stafteam opgeleid. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor.

Ook via deze weg willen we Paul, Chris en Robert bedanken voor alles wat ze voor de Arnhem Band hebben betekend. We hopen dat we nog vaak van hun positieve energie gebruik mogen maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

1 Reactie
  • Robert Philips
    Geplaatst op 14:08h, 02 juni Beantwoorden

    Trots!!!!

Geef een reactie