Buiten Band escape room

Arnhem Band activiteit buiten band

Buiten Band escape room

Op vrijdag  15 april gingen we met een groep van circa 20 man naar Beekbergen voor de Buiten Band escape activiteit room van de BBA(buiten band activiteit).

We verzamelden bij de bandkelder, waar we werden verdeeld over auto’s van de sympathieke ouders die de band wel wilden rijden naar het landgoed van Beekbergen.

We kwamen aan op een erg chique landgoed, waar we met ze allen lekker zaten te koukleumen onder een afdakje voor de regen. Toen we eenmaal wisten waar we heen moesten, zijn we in het restaurantje van het landgoed gaan wachten op onze Escape-begeleider. We werden met de groep door een regenachtig bos geleid, die ons uiteindelijk leidde naar een klein veldje waar we in drie groepen werden verdeeld en daarna werden verdeeld over de Rooms.

Er waren twee Rooms voor twee teams: De Heineken ontvoering & De Mexicaanse gevangenis. We hadden in elke Room 30 minuten de tijd om te ontsnappen. In de Heineken Room moesten we zoeken naar sleutels een codes om een tweede luik te openen voor de volgende kamer. We moesten een magneet bemachtigen om een sleutel uit een buis te vissen. Het was een hele moeilijke Room, waarin uiteindelijk geen één team er in slaagde om uit de Heineken Room te ontsnappen.  We hadden ook een Mexicaanse gevangenis, in deze kamer zaten we in een heel vieze cel. Hier moesten we een lettercode ontcijferen, sleutels zoeken en een romeinse cijfercode ontrafelen. Als we deze opgaven hadden uitgevoerd konden we een kluis kraken, en konden we de kast waar de kluis in stond verschuiven en was er een hele lange tunnel naar de uitgang maar daar moesten ook nog twee sloten worden gekraakt, we moesten met een blacklight-zaklampje cijfers op de muur zien te vinden om nog meer codes te kunnen maken. Toen we dit hadden, zouden we de sloten kunnen kraken maar dit was ook weer bij geen één team gelukt.

Uiteindelijk heeft dus geen team kunnen ontsnappen uit de Rooms, dus een groot compliment voor de bedenkers van deze Escape Rooms. We hebben nog een drankje achteraf in het restaurant gedronken en zijn we weer in de auto’s naar de kelder gegaan. Een geslaagd BBA uitje!

Arnhem Band activiteit buiten band

De bandleden hadden wel een drankje verdiend

 

Dit artikel is geschreven door bandlid Siep Klein

Geen reactie's

Geef een reactie