“De eerste vrouwelijke tambour-maître van de Arnhem Band”

Arnhem Band in Nijmegen Klinkt

“De eerste vrouwelijke tambour-maître van de Arnhem Band”

Zaterdag 10 juni was voor de Arnhem Band het begin van het “festivalseizoen”, we traden op bij Nijmegen klinkt!

Knikkende knieën, een bonzend hart en klapperende tanden. Zo begon voor mij deze dag. Voor de meesten bandleden zou het een “normaal” optreden worden, maar voor mij lag dat anders. Vanwege de afwezigheid van onze vaste tambour-maître kreeg ik de kans om voor het eerst voor de band te staan en daarmee de eerste vrouwelijke tambour-maître van de Arnhem Band te zijn. Heel cool, maar ook heel spannend.

Arnhem Band in Nijmegen Klinkt

Met een wat mindere bezetting, maar vol goede moed begon de Arnhem Band heel luid met “Mars Arnhem” door de straten van Nijmegen te lopen. “Yes, de eerste meters zitten erop, het eerste nummer klonk goed, ik heb nog geen gekke dingen gedaan, toch? Loop ik wel in het goede tempo? Zit mijn hoed niet scheef?” Dat waren een paar van de vele gedachten die door mijn hoofd gingen. Maar bij elke stap voelde ik de zenuwen verder wegzakken. Het optreden verliep goed, er was veel publiek, zowel thuispubliek als nieuw publiek, en het weer was perfect.

Na een korte pauze in Kronenburgpark, heeft de Arnhem Band als afsluiting nog een knallend concertje gegeven op Plein 1944!We hebben als vanouds weer een spetterend optreden neergezet en het is voor mij een dag om nooit te vergeten.”

“Yes, de eerste meters zitten erop, het eerste nummer klonk goed, ik heb nog geen gekke dingen gedaan, toch? ”

Geschreven door Bandlid Marte

De Arnhem Band is meer dan muziek alleen! Kom je ook muziek (leren) spelen bij de Arnhem Band? Kom een keertje kijken op een repetitie of meld je aan voor onze opleiding.

Geen reactie's

Geef een reactie