Het Taptoe seizoen; Follow the Band

Het Taptoe seizoen; Follow the Band

De eerste helft van het taptoe seizoen zit erop. Het is dus tijd voor een korte nabespreking, Follow the Band!

We opende het Taptoe seizoen op 10 juni 2018 in Haarlem. Met de daarop volgende weken: Taptoe Groessen en Taptoe Hoogvliet. We presenteerden onze show ‘’Young, Wild and Free – time flies’’ voor het eerst op een taptoe. Na de zomervakantie presenteren wij onze show met gepaste trots op Taptoe Bemmel (8 september) en op Taptoe Purmerend (15 september).

 

Taptoe Haarlem

‘’Taptoe Haarlem was mijn allereerste taptoe. Het begon met een lekker rustig busreisje naar Haarlem. Eenmaal aangekomen zijn we even de stad in gegaan om wat te eten. Toen we moesten omkleden kwamen de zenuwen wel een beetje naar boven zetten. Tijdens het inspelen gingen de zenuwen alweer weg maar toen me moesten opstellen, voor de show, kwamen ze weer heel snel terug! De show lopen ging goed, ook al maakte ik een paar kleine foutjes maar dat hoort erbij. Pas bij de afmars met ‘Let it Go’ waren de zenuwen volledig verdwenen. Na de Taptoe finale zat het erop. Het was super leuk om tussen de band te staan in plaats van op de tribune. Mijn eerste taptoe was super leuk!.’’ – Bandlid Dylan

Naast dat deze taptoe voor veel leden de eerste was, was het ook voor onze instructeur Maarten Pijnenborg een debuut. Door onverwachte omstandigheden heeft hij zich op het laatste moment met volle enthousiasme ingezet als tambour-maître van de band. Een bijzonder moment voor Maarten, leden en de achterban.

Klik hier om het fotoalbum van Taptoe Haarlem te bekijken.

Taptoe Groessen 

Onze tweede taptoe was taptoe Groessen. Omdat Groessen ‘om de hoek ligt’ gingen we er op eigen vervoer naartoe. Daar konden we ons omkleden en marcheerden we naar het taptoeveld toe. Ondanks de smalle entree mogen we spreken van een mooie uitvoering van ‘’Young, Wild and Free – time flies’’. Het was fijn dat er veel enthousiast thuis publiek bij was. Bij Taptoe Haarlem een debuut voor Maarten Pijnenborg, bij deze Taptoe een debuut voor reserve tambour-maître Marte die voor het eerst deze rol mocht vervullen tijdens een Taptoe.

Klik hier om het album van Taptoe Groessen te bekijken.

 

Taptoe Hoogvliet

‘’We verzamelden bij de bandkelder om vervolgens gezamenlijk de bus in te laden. Vanwege een aantal jarigen deze week hadden een aantal bandleden het initiatief genomen om de bus te versieren, de pret kon beginnen! Of toch niet, de boekjes waren er niet. We kwamen erachter dat die in Doetichem lagen. Gelukkig hadden we bestuurslid Harrie mee die ze kon ophalen. Na een eetpauze bij de McDonald’s kwamen we uiteindelijk aan in Hoogvliet. Hier gingen we inspelen, omkleden en optreden. Naast onze show waren er ook toffe optredens van Muziekvereniging METRO Scheveningen, Showbrassband Thalita Vlaardingen, Irene Ede, jong Irene Ede, Euroband Rotterdam en Showband Urk. Na de finale van de Taptoe hadden we, met verschillende korpsen, een after party in de kleedkamer, die zich doorzetten in de bus.

Ik vond het een leuke taptoe. Er waren mooie optredens van verschillende bands en heb genoten van de muziek. Daarnaast was het heel gezellig tijdens de busreis. Ik kijk nu al uit naar Taptoe Bemmel!’’ – Bandlid Bas

Mooi om het bandseizoen af te sluiten met 3 toffe taptoes in 3 weken met 3 verschillende tambour-maîtres én met veel achterban: Follow the Band.

De Arnhem Band is meer dan muziek alleen! Kom je ook muziek (leren) spelen bij de Arnhem Band? Kom een keertje kijken op een repetitie of meld je aan voor onze opleiding.

Geen reactie's

Geef een reactie