Historie

historie1-collageOpgericht in 1946

De Arnhem Band is in 1946 opgericht tussen de puinhopen van het naoorlogse Arnhem. Toen der tijd was het alleen mogelijk om lid te worden van de Arnhem Band als je ook actief was bij een van de andere scoutingsgroepen in Arnhem. Het in die tijd standaard uniform voor padvinders wordt tot op heden nog steeds gedragen. De blote knieën, hoge kousen en de vierdeuken hoeden zijn nog steeds kenmerkend voor de Arnhem Band. Hierin is de Arnhem Band, met uitzondering van de vriendschappelijke Maastrichtse Verkennersband, uniek.

De ontwikkeling van een Districtsband van vlak na de oorlog is geleidelijk gegaan. Eind jaren zeventig is de keus gemaakt om de signaal instrumenten te vervangen voor chromatische instrumenten. Wel wordt het vooraanzicht van de band nog steeds bepaald door de karakteristieke Engelse fielddrums.

De Arnhem Band, oorspronkelijk alleen bestaand uit mannen, heeft in de jaren 90 de keuze gemaakt om ook vrouwen te laten toetreden. Dit heeft er toe geleid dat de man/vrouw verhouding nu ongeveer 50/50 is.