Internationale Giro pers vergeet ons niet snel meer

Internationale Giro pers vergeet ons niet snel meer

Arnhem kleurde al wekenlang roze, de wielerkoorts waaide op, en de zon begon ook eindelijk van zich te laten zien. Iedereen in Arnhem was helemaal klaar voor de Giro D’Italia. Zo ook de Arnhem Band die werd gevraagd om op te treden in de binnenstad van Arnhem. Wij zouden, samen met Sportbedrijf Arnhem, moeten laten weten dat er feest is in de stad. Een parade door de stad a la Top2000, en de jongens en meisjes van CIOSArnhem fietsen achter ons, om zo het winkelend publiek in de stemming te brengen. Daar hadden wij wel oren naar. Popnummers spelen voor eigen publiek is iets totaal anders dan een taptoe met de grootste bands van Nederland, of een optreden in Disney, maar doet hier zeker niet aan onder. Voor iedereen was het een verrassing wat ons nou precies stond te wachten, de Giro is nog nooit eerder geweest in Arnhem dus qua drukte kon ook weinig voorspeld worden. Lastig voor sommige leden om hierdoor de waarde van deze dag in te schatten, lastig voor het bestuur om ons enthousiast te krijgen en houden. Dat is achteraf wel anders praten.

Een balkonscène in het nieuwe station, waar wij rolling in the deep hebben gespeeld met een prachtige echo. We hebben nog nooit zo veel (onbekende) omstanders beeldmateriaal zien maken, en als klap op de vuurpijl mochten wij ook het parcours op.

Eerder hebben wij helemaal geen contact gehad met de Italiaanse organisatie, maar met wat jeugdig enthousiasme, is het toch zeker de moeite waard om te vragen of wij op de finishlijn mogen spelen. En ja hoor, de organisatie zei “Si”, en wij zouden om 15.10 in het programma geplaatst worden, tot grote vreugde van alle leden.

Niet alleen live bij de NOS, maar ook op Sporza en België, en alle andere wereldwijde sportzenders hebben kunnen genieten van Conte Par Tiro uit onze instrumenten. De commentatoren werden overstemd door onze “Prachtige Muziek”, en wij genoten met volle teugen!

Al met al had niemand kunnen bedenken dat deze dag zo gaaf zou zijn als deze is geworden en zijn we nog een lekker biertje gaan drinken bij onze vrienden van het Toon Hermans Huis, mét roze zonnebril op ons hoofd.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie