S.E.A.B.

Stichting Evenementen Arnhem Band

Stichting Evenementen Arnhem Band

Opgericht om de band financieel te steunen, organiseert de stichting met hulp van bekenden, leden en oud leden van de Band evenementen voor financiële ondersteuning. Alles wat er buiten de “core business” van de Arnhem Band georganiseerd wordt onder Stichting Evenementen Arnhem Band. Deze Stichting draagt de volgende doelstelling:
De stichting stelt zich ten doel het in algemene zin verlenen van ondersteuning voor het houden van evenementen van of voor de Arnhem Band te Arnhem en voorts al hetgeen hiermede rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords. 

konings dag Arnhem band stad

Koningsdag

Het Walburgisplein in Arnhem is de plaats waar elk jaar met Koninginnedag een groot evenement georganiseerd wordt door de werkgroep koningsdag. Dit onderdeel van de Stichting Evenementen Arnhem Band heeft als doelstelling het genereren van extra inkomsten voor de bandkas en niet in de laatste plaats het organiseren van een gezellige dag voor jong en oud.

Sint Nicolaas actie Arnhem Band

Sint Nicolaas actie

Alles draait bij de Sint Nicoalaas actie om de goedheiligman en zijn knechten, en wel het verhuren hiervan! Wat ooit begonnen is (naar eigen zeggen begin jaren ’90) als een kleine actie van de toenmalige staf om wat extra inkomsten te genereren, is inmiddels uitgegroeid tot een ‘bedrijf’ waarin het in de weken rond 5 december een bijna een 24-hour job is voor alle vrijwilligers. Met een groot scala aan professionele en duurzame kostuums, een gouden schminkformule (is daar een patent op aangevraagd?) en vele mensen met een talent voor entertainment, gaat de Sint Nicolaas werkgroep jaarlijks op pad om scholen, bedrijven, gezinnen en andere bestemmingen een bezoek te brengen.

Oliebollen actie, georganiseerd vanuit de SEAB

Oliebollenactie

Wat is een jaarwisseling zonder oliebollen? Precies, dat kunnen wij Nederlanders ons niet voorstellen. Sterker nog, de gemiddelde Nederlander eet er vijf per jaarwisseling. Maar hoe kom je er aan? Je kan ze natuurlijk bij de dure oliebollenkraam in de buurt halen of een zak van een half jaar oude, half gegaarde bollen halen bij de supermarkt maar je kan ze ook kopen bij de Arnhem Band. Al ruim tien jaar lang staan een aantal vrijwilligers van de band een paar dagen voor de jaarwisseling vroeg op om aan de slag te gaan met het bakken van verse oliebollen, nee niet die uit een pakje maar volgens een geheim recept en de mix van bakkerij Koenen. Kwaliteit is hetgene dat loont, dat blijkt maar weer want waar we het eerste jaar zo’n 150 oliebollen bakte in een kleine friteuse weten we er nu rond de 4500 te maken en komen daar ook nog eens 1500 appelbeignets bij.