Sectievoorzitters-plan uitgelegd

De nieuwe Troepenraad!

Yes zoals gister dus uitgelegd introduceren wij als staf samen met de troepenraad ons nieuwe plan namelijk: sectievoorztters.

Wat houdt dit nou in? Vanuit iedere sectie is een voorzitters aangewezen. De vertegenwoordiger van een sectie eigenlijk. Deze voorzitter neemt het voortouw, is het aanspreekpunt van de sectie. Op deze manier creëren we (hopelijk) gezamelijke verantwoordelijkheid. Iedereen voelt zich verantwoordelijk binnen zijn sectie en de sectie leider/voorzitter neemt hier het voortouw in. Dit plan werkt straks goed als we weer een grote band hebben, wat er zeker aan zit te komen zoals jaap gister vertelde over de opleidingen.

 

Wat zijn dan nu de echte taken van de sectievoorzitter?

  1. Aanspreekpunt sectie,

Laten we een voorbeeld noemen. Pietje speelt net mee met de Band, na 3 jaar lessen is het dan eindelijk tijd om mee te spelen met de grootte band. Pietje speelt trompet en Marnix is in zijn geval de sectievoorzitter. Er wordt kennis gemaakt en Marnix stelt pietje opzijn gemak binnen de sectie. Voor pietje is Marnix dan een vertrouwd persoon en een laagdrempelig aanspreekpunt. Als Pietje ventiel olie nodig heeft dan kan Pietje hiervoor naar Marnix lopen die hem doorverwijst naar de juiste persoon. Als Pietje vragen heeft over een optreden of een repetitie dan kan Marnix 9/10 vragen hierover voor hem beantwoorden.

  1. Afmelden

Daarnaast is er nog een taak die de sectievoorzitters mee krijgen. Namelijk het bijhouden van de afmeldingen binnen je sectie. Laten we weer Pietje nemen als voorbeeld. Pietje is volgende week niet aanwezig omdat hij een lastige toets heeft waarvoor hij moet leren. Dan meld Pietje dit bij Marnix, D.m.v. een appje, belletje, fax, mail, postduif dat maakt niet uit. Als Je sectievoorzitter maar weet dat je er niet bent en ook waarom. Je sectievoorzitter houdt dit dan in de gaten of bij, dit hoeft niet gedocumenteerd te worden de sectievoorzitter is zelf verantwoordelijk hoe hij of zij dit bijhoudt. Op de woensdagen zelf zorgt de voorzitter dus dat iedereen zonder afmelding even bericht wordt waarom die persoon er niet is. Gebeurt het vaak dat iemand er zonder afmelding niet is, dan meld de sectievoorzitter dit aan de Bandleider zodat de staf hier wat mee kan doen. Let op! Afmelden voor optredens gaat ter alle tijden bij staflid optredens (Bas).


Wie zijn nu de sectievoorzitters/huidige troepenraad.

Trompetten: Marnix

Saxen (alt en tenor): Deveny

Fluit (picolo en dwars): Midas

Zwaarwerk: Jonathan en Kaya

Slagwerk: Imdy (binnen het slagwerk zijn er nog andere rollen deze worden intern verdeeld en opgepakt)

Tamboermaitre: Bij de Bandleider

 

Wij snappen dat het voor nu allemaal wat veel is, we gaan het daarom ook stap voor stap doen en over een tijdje is kijken en peilen hoe het gaat. Wij staan open voor feedback omtrent dit idee en hopen komende weken het zo te kunnen aanscherpen dat het voor iedereen prettig en fijn werkt. Wij geloven er sterk in dat dit idee goed werkt zodra we weer naar een band gaan met 45 of meer leden. Dan kunnen we nu maar beter zorgen dat wij met zijn alle dit goed gaan uitvoeren!

Als er nog vragen zijn horen wij ze graag, de sectievoorzitters zelf weten ook veel van dit plan af hen kan je ook benaderen.

Groet,

Sem

Bandleider namens de staf