Voorbereiding van de nieuwe show

Voorbereiding van de nieuwe show

Het Coronavirus gooide roet in het eten voor de première van de de nieuwe taptoeshow.

De voorbereiding

September 2019: Aan de wat late kant kwam de showcommissie bij elkaar om de choreografie van de nieuwe show te schrijven, met de wetenschap dat de première van de show op Koningsdag 2020 zou zijn. Het thema, het jaar door met de Arnhem Band, en de nummers waren al gekozen, met input van de leden. De show is helemaal zelf geschreven door instructeur Maarten Pijnenborg, eigen leden en leden die al wisten dat ze zouden stoppen bij de band en dus de show nooit mee zouden lopen.

Vol goede moed en veel plezier begonnen we aan het schrijven van de show. Het ging allemaal heel soepel en snel, er kwamen leuke en creatieve ideeën naar boven en om het te visualiseren werden er pionnetjes gebruikt.

Stap 1 was gezet, maar nu het belangrijkste: “Wat vinden de leden ervan? Is het te makkelijk of te moeilijk? Komt ons idee wel over?” Maar ook dit ging heel makkelijk. We kregen veel positieve reacties, leden vonden het leuk en binnen 3 maanden zat de hele show er al in, nu was het nog een kwestie van herhalen – herhalen – herhalen – doen – doen – doen.

Als showcommissie waren we verbaasd en trots hoe soepel alles verliep, nu kan er niks meer misgaan. Op Koningsdag 2020 staan wij met een trotse, stoere band voor een groot publiek onze show te presenteren, waarbij Burgemeester Ahmed Marcouch de speakertekst zou voordragen. Maar helaas, het Coronavirus gooide roet in het eten. We kunnen er vandaag niet staan, we kunnen jullie niet laten zien waar we dit seizoen zo hard aan gewerkt hebben. Maar om jullie toch een beetje op de hoogte te brengen hebben we i.p.v. de première een kleine sneakpreview.

Zijn jullie benieuwd naar de hele show? Wij hopen jullie z.s.m. mee te kunnen nemen het jaar door van de Arnhem Band.

Het Jaar Door met de Arnhem Band

Nederland is gekenmerkt door haar vele feestdagen, herdenkingen en vakanties.  Jaar in jaar uit vieren we in april de verjaardag van de koning, herdenken we in september de Slag om Arnhem slachtoffers en tuigen we in december de kerstboom op. Het is bijna niet weg te denken uit onze cultuur. Het zijn tradities. Men heeft het druk waardoor het lijkt dat onze tradities voorbijvliegen. Daarom staat de Arnhem band in haar nieuwe show stil bij deze gebeurtenissen.

Door creativiteit en enthousiasme zal deze show zich onderscheiden van andere shows. De Arnhem Band zal ervoor zorgen dat elke toeschouwer optimaal kan genieten. De muziek die gespeeld wordt is zeer divers. Het publiek kan rekenen op bekende tijdloze nummers, maar er zal ook een uniek gearrangeerd koraal en een slagwerksolo te horen zijn.

 

Namens de showcommissie,

Marte van der Wijk

Geen reactie's

Geef een reactie